'Gele kaart' voor Luuk de Jong niet terug te vinden op het wedstrijdformulier

Reacties

PSV-aanvoerder Luuk de Jong heeft dinsdagavond toch geen gele kaart ontvangen in het uitduel met Paris Saint-Germain. Dat blijkt uit het opgestelde wedstrijdformulier van scheidsrechter Glenn Nyberg.

'Gele kaart' voor Luuk de Jong niet terug te vinden op het wedstrijdformulier
© Ziggo Sport
PSG
PSG
1 - 1
PSV
PSV

Op het moment dat De Jong in de extra tijd van de tweede helft met scheidsrechter Nyberg in gesprek was over de toegewezen penalty aan PSG (die werd teruggedraaid na een VAR-ingreep), verscheen in beeld dat de spits geel had gekregen. Dat bleek echter niet het geval te zijn geweest.

Op het wedstrijdformulier ontbreekt de naam van De Jong bij de spelers die van Nyberg een gele kaart ontvingen. Mauro Júnior, Matteo Dams, Richard Ledezma, Isaac Babadi en Walter Benítez werden wel op de bon geslingerd (en ook genoteerd) in Parc des Princes. Bij PSG kreeg Nuno Mendes een gele kaart.

De Jong behoudt dus een schone lei na drie Champions League-duels. Voor Mauro Júnior was het zijn tweede gele kaart in het hoofdtoernooi van de Champions League. Bij drie gele kaarten die niet hebben geleid tot een rode kaart is een speler voor het daaropvolgende duel geschorst. Bij alle daaropvolgende oneven gele kaarten volgt een nieuwe schorsing.

Alles over PSV op VI PRO

PSV pakt knap een punt op bezoek bij Paris Saint-Germain. Op VI PRO blikken we uitgebreid terug op de derde Champions League-wedstrijd van de Eindhovenaren.

Terugblikken met PSV-watcher Marco Timmer.
Een record voor Luuk de Jong en andere statistieken.
De tactieken van Peter Bosz bij de stunt van PSV.
Hoe werden de spelers van PSV beoordeeld?

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.