Lukaku kritisch op Belgische bond na soap tussen Courtois en Tedesco

Reacties

Romelu Lukaku vindt dat de Belgische bond niet goed is omgegaan met de soap tussen keeper Thibaut Courtois en bondscoach Domenico Tedesco. De twee leven al ruim een jaar in onmin, nadat Courtois door Tedesco was gepasseerd als aanvoerder. De keeper komt niet meer uit voor België zolang Tedesco de coach is.

Lukaku kritisch op Belgische bond na soap tussen Courtois en Tedesco
© Pro Shots

Lukaku schoof aan bij de podcast Friends of Sports en Koolcast, waar het onderwerp ter sprake kwam. De spits werd zonder zijn weten betrokken bij de rel, omdat hij de speler was die net als Courtois de aanvoerdersband mocht dragen in een interlandperiode. Daar was Courtois het echter niet mee eens.

'Ik ken Thibaut, ik ken de coach en heb met allebei een gesprek gehad. Ze kennen mijn mening en ik kan met beiden nog door één deur', aldus een neutrale Lukaku. 'Maar de bond had het beter moeten afhandelen. Op de eerste persconferentie hadden ze moeten zeggen: "Geen vragen over Thibaut of de situatie. Stel je er wel één, ben je niet meer welkom." De mensen van de bond hadden de druk kunnen weghalen bij de coach en Thibaut', was de spits kritisch.

Voor Lukaku is het vooral vervelend dat dit verhaal nog steeds actueel is. 'Nu sleept het nog steeds voort. Bij welk ander land gebeurt dat? ', vroeg de aanvaller van Napoli zichzelf af. Lukaku, met 85 doelpunten topscorer van België, liet de afgelopen interlandperiode aan zich voorbij gaan. De spits miste daardoor de topwedstrijden tegen Frankrijk en Italië in de Nations League.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 2 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
4
3
1
0
11-5
+6
10
2
Frankrijk
4
3
0
1
9-5
+4
9
3
België
4
1
1
2
6-7
-1
4
4
Israël
4
0
0
4
4-13
-9
0
* Actueel tot en met 16 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.