Luuk de Jong slikt zeer bittere pil tegen Villarreal

Reacties

Sevilla is zondagavond tegen een kostbare nederlaag aangelopen in La Liga. De Andalusiërs hadden in punten gelijk kunnen komen met Real Madrid, maar gaven niet thuis tegen Villarreal. Voor Luuk de Jong werd het een avond om heel gauw te vergeten.

Luuk de Jong slikt zeer bittere pil tegen Villarreal
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 2
Villarreal
Villarreal

De Jong kreeg zondag zijn basisplaats terug van trainer Julen Lopetegui, die hem de laatste weken heen en weer slingert in de ploeg. Begin deze maand startte hij tegen Leganés, maar scoorde hij niet. Tegen Osasuna bleef hij een week later ongebruikt op de bank zitten en midweeks reisde De Jong niet met zijn club mee naar Cyprus voor de ontmoeting met APOEL in de Europa League-groepsfase.

Zondag kwam De Jong nauwelijks in het stuk voor tegen Villarreal. Raul Albiol kopte de bezoekers binnen een kwartier op voorsprong uit een hoekschop en Moi Gómez maakte bijna een tweede, maar zijn schot vloog net naast. De Jong kreeg niet één bruikbare kans: hij probeerde het een keer koppend, maar ging toen onder de bal door.

Na zestig minuten haalde Lopetegui de Nederlander naar de kant, voor de vijfde keer dit seizoen in de competitie. Ter vervanging mocht Javier Hernández komen en prompt tekende Sevilla voor de gelijkmaker. Munir El Haddadi schoot kiezelhard in het dak van het doel na een pass van Sergio Reguilón en gaf het thuispubliek hoop op een ommekeer.

Die kwam er evenwel niet. Nadat El Haddadi naast schoot sloeg Villarreal aan de overzijde toe. Via Manuel Trigueros kwam de bal bij Karl Toko Ekambi, die binnentikte. De scheidsrechter sloeg er meteen de beelden op na, maar kwam in samenspraak met de VAR tot de conclusie dat de goal reglementair was.

Sevilla blijft nu tegen een achterstand van drie punten aankijken op Real Madrid en vier op Barcelona. Villarreal klimt op zijn beurt een stukje weg van de gevarenzone in Spanje en staat steviger op de dertiende plaats.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.