Lyon gaat opnieuw onderuit in blessuretijd

En weer slaagde Olympique Lyon er niet in te winnen. De eens zo onaantastbare koploper van de Ligue 1 verloor met 1-0 bij nummer zeventien Troyes.

De overwinning kwam pas in de vierde minuut van blessuretijd tot stand. Na een hoekschop van Yann Lachuer profiteerde aanvoerder Benjamin Nivet van de ontstane chaos, door van dichtbij raak te schieten.

L'OL was er niet in geslaagd te scoren. Het meeste gevaar ontstond na vrije trappen van Juninho Pernambucano. Maar doelman Ronan Le Crom redde enkele keren knap op uithalen van de Braziliaanse middenvelder en op inzetten van Milan Baros en Tiago.

Het was het tweede duel op rij dat Lyon in blessuretijd verloor. Afgelopen woensdag ging de vijfvoudig kampioen in de toegevoegde tijd onderuit bij Olympique Marseille in het toernooi om de Franse beker.

In de competitie heeft Lyon sinds 17 december niet meer gewonnen. Van de vijf volgende duels gingen er drie verloren en eindigden er twee in een gelijkspel. Toch heeft de ploeg van coach Gérard Houllier nog een marge van elf punten op de eerste achtervolger (RC Lens), omdat alle 'belagers' de laatste weken ook kwistig punten verspelen.