Lyon heeft grootse plannen met toptalent: 'Real en Man Utd waren geïnteresseerd'

Reacties

Rayan Cherki hoeft ondanks de vele interesse voorlopig niet te rekenen op een transfer. Olympique Lyon-president Jean-Michel Aulas heeft een pad uitgestippeld voor het zestienjarige toptalent.

Lyon heeft grootse plannen met toptalent: 'Real en Man Utd waren geïnteresseerd'
© Pro Shots

Cherki wordt gezien als een van de meest veelbelovende tieners op de Europese velden. De Franse jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van Lyon en debuteerde in het voorbije seizoen al, kort na zijn zestiende verjaardag. De schaduwspits, die ook op de flanken uit de voeten kan, heeft al zes optredens in de Ligue 1 achter zijn naam staan en dat aantal gaat nog flink stijgen, volgens de plannen van Aulas.

'Hij is zonder twijfel een speler die het hoogste niveau gaat halen', zegt de beleidsbepaler tegen Téléfoot. Aulas vervolgt: 'We willen dat hij gaat slagen bij Lyon. We gaan daar flink bij steunen. In de komende jaren willen we niet alleen dat hij een leider in onze aanval wordt, maar dat hij ook als een leider vanuit de jeugdopleiding wordt gezien.'

Aulas denkt bij het zien van Cherki ongetwijfeld regelmatig terug aan Karim Benzema. Er zijn absoluut gelijkenissen tussen Cherki en de spits van Real Madrid, die Lyon in 2009 verliet voor De Koninklijke. Beiden zijn van Frans-Algerijnse afkomst en de twee zijn aanvallers die niet alleen leven voor de goals. Net als Benzema mengt Cherki zich graag in de combinaties en is hij bijzonder handig in de kleine ruimtes. Zinedine Zidane is volgens Spaanse media enorm gecharmeerd van zijn jonge landgenoot en ziet in hem een mogelijke opvolger van Benzema. De Real Madrid-trainer zou Cherki al persoonlijk hebben geprobeerd te overtuigen naar Real Madrid te komen.

Aulas maakt er geen geheim van dat er vanuit Madrid al contact werd gezocht met Cherki. 'De twee grote clubs die geïnteresseerd waren toen we zijn vertrouwen wonnen, waren Manchester United en Real Madrid', zegt de clubpresident, die met 'vertrouwen winnen' doelt op het contract tot medio 2022 dat Cherki heeft ondertekend. Komend seizoen moet de tiener toegroeien naar een vaste rol in de ploeg van aanvoerder Memphis Depay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.