Lyon speelt met Real, Steaua verrast

Met speels gemak heeft Olympique Lyon Real Madrid aan de kant gezet. Ook Steaua Boekarest boekte in deze groep een gemakkelijke zege.

Lyon speelt met Real, Steaua verrast

Olympique Lyon-Real Madrid 2-0De terugkeer van Mahammadou Diarra in het Stade de Gerland werd geen succes. De oud-speler van Vitesse bewoog hemel en aarde om naar Real Madrid te kunnen, maar kreeg met zijn nieuwe ploegmaten een pak op de broek van Olympique Lyon: 2-0.

Real kwam er wat betreft de score nog genadig vanaf, want de Spanjaarden hadden een complete off-day. Met name Fabio Cannavaro, een van de beste spelers op het afgelopen WK, stond te schutteren als een beginneling. Bij het eerste doelpunt van Lyon verkeek hij zich op een lange bal van Juninho Pernambucano. Fred schatte de pass wel op waarde in en tikte de bal over de uitkomende Iker Casillas heen: 1-0.

Het verschil in vorm was duidelijk waarneembaar bij de tweede Franse treffer. Waar Real geen fatsoenlijke aanval op de mat legde, etaleerde Lyon een opzet over vier schijven. Florent Malouda speelde in op Fred, die op zijn beurt afgaf aan Sidney Govou, die in een keer Tiago vrij voor Casillas zette. De Portugees rondde beheerst af. Malouda raakte in de eerste helft nog de lat en zag een kopbal door Casillas net voor de lijn gekeerd worden.

Pas in het laatste kwartier kwam Real er aan te pas en kwam Ruud van Nistelrooy in beeld. De spits kwam niet verder dan een schot in het zijnet en kon de spanning in de wedstrijd niet terugbrengen. Dat had ook niet terecht geweest. Daar was Lyon deze avond veel te sterk voor geweest.

Dinamo Kiev-Steaua Boekarest 1-4Steaua won verrassend gemakkelijk in Kiev. Waar de afgelopen jaren veel topploegen het moeilijk hadden in de hoofdstad van Oekraïne gingen de Roemenen er brutaal met een 4-1 zege vandoor.

Bij de rust had Steaua al drie keer gescoord door kopballen van Sorin Ghionea en Valentin Badea en een benutte vrije trap van Nicolae Dica, die in de tweede helft ook nog de vierde treffer voor zijn rekening nam. Sergei Rebrov had nog wel voor 1-1 gezorgd. Dinamo Kiev lijkt kansloos in deze groep. Steaua is een ploeg om rekening mee te houden voor Lyon en Real.

Bekijk hier al onze video's