Lyon waarschuwt Koeman en Barcelona: 'AS Roma wil Memphis ook'

Reacties

Memphis Depay wordt sinds de komst van Ronald Koeman als nieuwe hoofdtrainer genoemd als mogelijke versterking voor Barcelona, maar er liggen meer kapers op de kust. Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon, is bijvoorbeeld bekend met de belangstelling van AS Roma.

Lyon waarschuwt Koeman en Barcelona: 'AS Roma wil Memphis ook'
© Pro Shots

Memphis (26) heeft nog maar een eenjarig contract bij Lyon en al meerdere malen duidelijk gemaakt dat hij terug wil keren in de Europese top. Lyon wist zich voor komend seizoen niet te kwalificeren voor Europees voetbal en daardoor lijkt een vertrek van Memphis onontkoombaar. De grote vraag is welke club de Oranje-international zal gaan oppikken.

Memphis stond zondagochtend op de voorpagina van Mundo Deportivo. Volgens de Catalaanse sportkrant staat de 26-jarige Oranje-international nu bovenaan de lijst met potentiële versterkingen voor de punt van de aanval, boven de veel duurdere Lautaro Martínez. Koeman kent Memphis natuurlijk goed: de twee werkten met veel succes samen bij het Nederlands elftal.

Barcelona kan niet te afwachtend zijn, want er is sprake van concurrentie. 'Barcelona is niet de enige club met interesse. AS Roma wil Memphis ook', zei Aulas zondagavond bij Téléfoot. Roma eindigde in het afgelopen seizoen als vijfde in de Serie A en speelt daardoor komend seizoen in de Europa League. Met Justin Kluivert speelt er al een landgenoot van Memphis bij Roma.

Rudi García, de trainer van Lyon, liet zich eerder vandaag al uit over zijn begeerde aanvoerder. 'Memphis is een topspeler, een fantastische speler die net terug is van een kruisbandoperatie. Als hij dit seizoen bij Lyon blijft, zullen we alleen maar sterker zijn. Maar als hij de kans krijgt bij een club te spelen die de Champions League kan winnen, en hij heeft er dit seizoen veel gezien, zal ik hem net als veel van mijn andere spelers hoogstpersoonlijk brengen met mijn auto', zei de oefenmeester.

Sneijder adviseur Memphis: 'Kijk uit, je hoeft niet altijd te reageren'
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.