Maatsen is Summerville de baas op debutantenbal in Oost-Londen

Reacties

Aston Villa heeft de eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Champions League-deelnemer boekte een knappe zege op het veld van West Ham United. Ian Maatsen won dus in zijn debuutwedstrijd voor Villa, Crysencio Summerville verloor de zijne in Londense dienst. John Durán besliste het treffen tegen The Hammers, die hem graag willen kopen.

Maatsen is Summerville de baas op debutantenbal in Oost-Londen
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Aston Villa kwam al binnen een handvol minuten op voorsprong door een Belgische combinatie. De hoekschop kwam van Youri Tielemans, Amadou Onana kopte raak en luisterde zijn Premier League-debuut voor de club uit Birmingham zo op met een doelpunt. De manier waarop was niet verrassend: Onana had hiervoor drie keer gescoord in de Premier League, alle drie door een corner binnen te knikken.

Villa had het betere van het spel in deze claret and blue-ontmoeting, maar de ploeg van debuterend manager Julen Lopetegui kreeg na ruim een halfuur de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden. Matty Cash beging een overtreding op Tomas Soucek. De resulterende strafschop werd benut door Lucas Paquetá, die in afwachting van zijn strafzaak omtrent gokken op wedstrijden gewoon mag voetballen. De Braziliaan zorgde zo voor de 1-1 ruststand in Oost-Londen.

In de eerste helft begon Villa goed en werd West Ham gaandeweg beter. Na de pauze was het meer in balans, Beide ploegen hadden kansjes om op voorsprong te komen, maar bovenliggend was niemand. Om daar iets aan te doen, brachten beide managers interessante nieuwe krachten. West Ham gooide zomeraanwinsten Niclas Füllkrug en Summerville in de strijd, bij Aston Villa kwam Maatsen in de ploeg.

De ploeg van Emery sloeg een klein kwartier voor tijd toe. Een knappe aanval over de linkerkant werd afgerond door Durán, de Colombiaanse youngster die zich in de belangstelling weet van… West Ham. Als er nog een visitekaartje nodig was, deelde de twintigjarige spits het hiermee uit. Het bleek namelijk het winnende doelpunt.

West Ham mag het volgende week opnieuw in eigen stad proberen. Sterker nog, na de derby op het veld van Crystal Palace volgen nóg acht wedstrijden in Londen voordat ze eens de hoofdstad hoeven te verlaten. Aston Villa krijgt volgende week trouwens ook opnieuw met Londenaren van doen: Arsenal komt naar Villa Park.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.