Maatsen krijgt ondanks pijnlijke fout meer steun dan kritiek bij Borussia Dortmund

Reacties

Ian Maatsen (22) heeft volop steun gekregen van zijn trainer en ploeggenoten na zijn fout in de Champions League-finale. Een verkeerde pass van de Nederlander leidde de tweede treffer van Real Madrid in, waarmee het duel definitief was gespeeld.

Maatsen krijgt ondanks pijnlijke fout meer steun dan kritiek bij Borussia Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

'Ik heb absoluut no hard feelings richting Ian', steunde Terzic tijdens de persconferentie de linksachter. De oefenmeester vond juist dat Maatsen een goede wedstrijd speelde en bracht in herinnering dat de linksback in de eerste helft Niclas Füllkrug aan de grootste kans tot dat moment hielp: de spits van BVB raakte echter de paal.

'Ian was vandaag onderdeel van een goede ploeg. Vooral in de eerste helft speelde hij fantastisch en dankzij hem waren we dicht bij een doelpunt', zag Terzic. 'Ik ben er zeker van dat Ian van deze fout leert en dat het hem helpt om een mooie toekomst te hebben.'

Füllkrug
Füllkrug kreeg de vraag wat hij tegen Maatsen heeft gezegd na de wedstrijd over zijn fout, maar nog voor de Duitse journalist zijn vraag helemaal kon afmaken, viel de ervaren spits hem in de rede. 'Helemaal niks', reageerde Füllkrug overtuigend.

'Ian is in de winter bij ons gekomen en hij is een van de redenen waarom wij hier in de finale stonden', nam hij de verdediger in bescherming. 'Hij heeft ons dit Champions League-seizoen enorm geholpen. Ik ben blij dat hij bij ons was. Hij is een jonge speler en deze ervaring neemt hij weer met zich mee. Hij heeft genoeg kwaliteit en ik hoop dat hij ooit de kans krijgt om de Champions League te winnen.'

Spelersprofiel

I. Maatsen


Geboortedatum:
10 maart 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Vlaardingen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
57 kg
Huidige club:
Aston Villa
Nationaal team:
Nederland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer I. Maatsen
Meer over I. Maatsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.