Gravenberch terug in Allianz Arena: 'We gaan nog veel plezier aan hem beleven'

Reacties

Ronald Koeman denkt dat Oranje nog veel plezier gaat beleven aan Ryan Gravenberch. De 22-jarige middenvelder van Liverpool keert maandagavond met het Nederlands elftal terug in de Allianz Arena, waar hij als speler van Bayern München niet uit de verf kwam.

Gravenberch terug in Allianz Arena: 'We gaan nog veel plezier aan hem beleven'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
20:45
Nederland
Nederland

Bayern liet Gravenberch vorig jaar al na een seizoen weer vertrekken, waarna de ex-Ajacied zijn belofte op Anfield onder de vleugels van trainer Arne Slot nu alsnog inlost. Waarom het talent van de middenvelder er bij Bayern niet uitkwam, had Koeman op zijn persconferentie een verklaring voor. 'Jonge spelers moeten wedstrijdritme krijgen en dat was voor hem bij Bayern moeilijker', zei de bondscoach zondagavond na een vraag van een Duitse journalist.

Gravenberch speelde in zijn enige seizoen bij Bayern 34 wedstrijden, maar daar zaten 28 invalbeurten tussen. Bij Liverpool was hem afgelopen seizoen al meer speeltijd gegeven, nu is hij onder Slot basisspeler én terug in Oranje. 'Gelukkig speelt hij nu alles bij Liverpool. Dan zie je ook dat een speler zich ontwikkelt', vervolgde Koeman. 'De prestaties bij zijn club, maar ook bij Oranje vorige maand waren erg goed. We gaan nog veel plezier aan hem beleven.'

Brobbey of Zirkzee? 'Tegen Duitsland is het makkelijker voetballen'

Ook Joshua Zirkzee kent de Allianz Arena als ex-speler van Bayern maar al te goed. Of de aanvaller van Manchester United maandag in de basis start of dat Brian Brobbey net als vorige maand de voorkeur krijgt tegen Duitsland, wilde Koeman nog niet zeggen. 'Ze zijn verschillende types, je kan per wedstrijd kijken naar wat je nodig hebt', aldus Koeman, die erkende dat het ook een optie is om Zirkzee als nummer 10 in de rug van Brobbey te laten spelen.

Maatsen
Ian Maatsen maakt ook kans op een basisplaats als linksback, nu Micky van de Ven waarschijnlijk doorschuift naar het centrum als vervanger van de geschorste Virgil van Dijk. Dat de linksback van Aston Villa zijn debuut nog moet maken, zegt volgens Koeman niks over hoe hij naar Maatsen kijkt. 'Als ik het niet in hem zou zien zitten, dan had ik hem niet meegenomen. Dat hij nog niet heeft gespeeld, heeft ook te maken met wat een wedstrijd vraagt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.