'Maatsen maakt Engelse toptransfer, Borussia Dortmund grijpt mis'

Reacties

Ian Maatsen (22) is momenteel nog met zijn hoofd bij het EK in Duitsland, maar de linkervleugelverdediger kan deze zomer ook een toptransfer maken. De speler van het Nederlands elftal lijkt op weg naar Aston Villa.

'Maatsen maakt Engelse toptransfer, Borussia Dortmund grijpt mis'

Diverse media, zoals het Duitse Sky en The Athletic, melden dat Maatsen dicht bij een persoonlijk akkoord met Villa is. Manager Unai Emery zou zich hard maken voor de komst van de polyvalente vleugelspeler, die het afgelopen halfjaar bij Borussia Dortmund doorbrak in de internationale top. De Duitsers huurden Maatsen van Chelsea.

Terwijl er bij de Londense topclub geen plaats voor Maatsen meer lijkt te zijn, gaat er bij veel andere topclubs de deur gewoon open. Van die clubs is Villa de club in de driving seat. De ploeg van Emery veroverde afgelopen seizoen een ticket voor de Champions League en ziet in Maatsen een ideale speler om door te groeien. Daarbij haalt het met de Nederlander al Champions League-ervaring in huis, want Maatsen haalde met Dortmund de finale (2-0 nederlaag).

Voor Villa is de clausule in het contract van Maatsen, van ruim 38 miljoen euro, geen probleem. De traditieclub uit Birmingham wil dat bedrag naar Stamford Bridge overmaken en is bereid snel actie te ondernemen. Er zou een zesjarig contract voor Maatsen klaarliggen.

Vertrek uit Duitsland
In Duitsland worden door Dortmund de wonden al voorzichtig gelikt. De club gaf Maatsen de kans en wil de linksback dolgraag behouden, maar is niet opgewassen tegen de financiële slagkracht uit de Premier League. Hoewel Maatsen zelf ook welwillend tegenover een langer verblijf in de Bundesliga zou staan, lijkt die deur voorzichtig te sluiten.

Maatsen zal voorlopig zijn blik echter nog gericht houden op het EK. Hij werd als vervanger van Frenkie de Jong opgeroepen voor het eindtoernooi en mikt in Duitsland op zijn debuut als international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.