Maatsen speelt ongelukkige finale: 'Die fout mag je niet maken'

Reacties

Ian Maatsen speelde een ongelukkige tweede helft in de Champions League-finale. De linksback van Borussia Dortmund was betrokken bij de beide treffers van Real Madrid, dat uiteindelijk met 0-2 won. Marco van Basten en Youri Mulder zijn kritisch op de Nederlander.

Maatsen speelt ongelukkige finale: 'Die fout mag je niet maken'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Maatsen kwam de eerste helft nog goed voor de dag. Zo zette hij Niclas Füllkrug alleen voor de keeper, maar de Dortmund-spits raakte de paal. Bij de openingstreffer van Dani Carvajal was hij zijn directe tegenstander volledig kwijt. 'Hij moet sneller reageren', analyseerde Mulder bij Ziggo Sport.

'Alle hoekschoppen van Toni Kroos gingen richting Carvajal', gaat de oud-spits verder. 'Maatsen is de minste kopper bij Dortmund. Carvajal heeft drie keer op doel gekopt. Hij laat zich bij die goal een beetje wegduwen, het was wat naïef.'

Bij de 2-0 van Vinicius Júnior leverde Maatsen de bal hopeloos in bij Jude Bellingham. 'Zo'n fout mag je niet maken', is Van Basten helder. 'Maar het kan wel gebeuren. Voor de rest speelde hij een goede wedstrijd. Hij wordt betaald als een grote prof en hier moet hij gewoon van leren. Zoiets doet wel pijn.'

Maatsen hoorde deze week van bondscoach Ronald Koeman dat hij niet met Oranje meegaat naar het EK in Duitsland. Volgens Van Basten had dat weinig invloed op zijn finale. 'Hij speelde toch gewoon 75 minuten goed. Tegen PSV had hij ook eens zo balverlies, dat zit gewoon een beetje in zijn spel', sloot de 59-voudig international af.

Lees hier meer over het spel van Maatsen:

Lees hier onze tactische analyse van de finale:

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer I. Maatsen
Meer over I. Maatsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.