Machtige uithaal Mbappé leidt zuinige zege Real Madrid in, record voor Modric

Reacties

Real Madrid blijft in het spoor van Barcelona. De titelverdediger boekte een moeizame uitzege op Celta de Vigo, dat niet was opgewassen tegen de klasse van Kylian Mbappé, Luka Modric en Vinícius Júnior.

Machtige uithaal Mbappé leidt zuinige zege Real Madrid in, record voor Modric
© Ziggo Sport
Celta de Vigo
Celta de Vigo
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Mbappé liet de interlandperiode schieten, maar begon in Estadio Balaídos gewoon in de basis. De zomeraanwinst bewees meteen zijn waarde en opende de score met een geweldig schot (bekijk de doelpunten onder dit artikel). Voor Mbappé was het zijn zesde doelpunt in La Liga en zijn achtste in twaalf wedstrijden voor Real Madrid.

Williot Swedberg maakte er vlak na rust weer een wedstrijd van, maar Real zou alsnog aan het langste eind trekken. Dat was voor een groot deel te danken aan een fijne steekpass van Modric, die Vinícius Júnior voor het doel zette. De Braziliaanse aanvaller maakte oog in oog met doelman Vicente Guaita geen fout en bezorgde Real de overwinning.

Modric greep daarnaast een record en mag zich met 39 jaar en veertig dagen de oudste speler van De Koninklijke ooit noemen. Belangrijker is dat Real in het kielzog van Barcelona blijft. Beide topclubs hebben evenveel punten, maar Barça heeft nog een wedstrijd tegoed. De koploper van La Liga komt zondag in eigen huis in actie tegen Sevilla.

Bekijk hier de doelpunten

Klik op de tekst boven de video om het doelpunt te zien.

0-1 Mbappé

1-1 Swedberg

1-2 Vinícius Júnior

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
9
8
0
1
28-9
+19
24
2
Real Madrid
10
7
3
0
21-7
+14
24
3
Atlético Madrid
9
4
5
0
13-5
+8
17
4
Athletic de Bilbao
10
5
2
3
17-11
+6
17
* Actueel tot en met 19 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.