Makaay blundert, eerste winst Aachen

Regerend kampioen Bayern München verloor op de derde speeldag in de Bundesliga voor het eerst punten. Nürnberg keerde huiswaarts met een gelijkspel en kent een uitstekende seizoenstart. Borussia Dortmund en Alemannia Aachen wonnen voor het eerst. Arnold Bruggink kent met Hannover 96 een valse start.

Makaay blundert, eerste winst Aachen

Bayern München-1. FC Nürnberg 0-0Nürnberg bevestigde in de Allianz Arena nog maar eens dat het dit seizoen over een goede ploeg beschikt. De gasten bleven eenvoudig op de been tegen de kampioen van het afgelopen seizoen. De grootste kans van de wedstrijd was voor Roy Makaay. Op aangeven van Bastian Schweinsteiger omspeelde de Nederlandse spits doelman Raphael Schäfer, maar hij slaagde erin om de bal voor een leeg doel in het zijnet te schieten.

VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 1-3Trainer Bert van Marwijk zag zijn ploeg de eerste seizoenszege boeken. Daar kwam het nodige geluk bij kijken. Dortmund kwam op 0-1 doordat Ludovic Magnin een vrije trap van Alexander Frei van richting veranderde en in eigen doel werkte. De 1-2 viel twee minuten nadat Stuttgart gelijk had gemaakt. Florian Kringe kopte een van de lat terugkomende bal binnen.

Aankoop Frei maakte vlak voor tijd zijn eerste treffer in dienst van Dortmund. Het betekende de 1-3, nadat Serdar Tasci Stuttgart nog even terug in de wedstrijd had gebracht.

Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 1-1Wolfsburg, met de Nederlanders Kevin Hofland en Tommie van der Leegte in de basis, wist opnieuw niet zelf te scoren, maar pakte toch een punt in Leverkusen. Ahmed Madouni kopte de bal namens de thuisclub in eigen doel voor de 1-1.

Leverkusen was de betere ploeg, maar had moeite de verdedigende stellingen van Wolfsburg te doorbreken. Juan lukte dat vlak na rust als enige. Na een hoekschop van Bernd Schneider kopte Ahmed Madouni de bal bij de eerste paal door, waarna Juan bij de tweede paal eveneens koppend voor 1-0 zorgde. Het eigen doelpunt van Madouni zorgde dat de punten verdeeld werden.

Hannover 96-Alemannia Aachen 0-3Waar Jeffrey Leiwakabessy het genoegen smaakte van de eerste overwinning van het seizoen, daar maakt Arnold Bruggink een desastreuze seizoenstart mee. Hannover verloor voor de derde maal en staat laatste in de Bundesliga.

Bij de eerste de beste kans was het raak voor Aachen. Jan Schlaudraff ontsnapte aan de buitenspelval en rondde na en kwartier spelen beheerst af. Vlak na rust verdubbelde Sascha Dum de marge tot twee. Reiner Plasshenrich maakte het feest compleet: 0-3.

Borussia Mönchengladbach-Arminia Bielefeld 1-0Met international Oliver Neuville als gevaarlijkste man boekte Mönchengladbach een moeizame zege tegen het verdedigend ingestelde Bielefeld. Na een uur spelen viel het doelpunt dat de thuisclub drie punten opleverde. Marcell Jansen verlengde een voorzet van Neuville tot bij Kahé, die bij de tweede paal raak schoot.

VfL Bochum-Energie Cottbus 0-1Ondanks een handvol kansen kreeg Bochum voor eigen publiek het deksel op de neus. Cottbus bleef op de been door veel overtredingen te maken en pakten zelfs de winst. Vragel Da Silva kopte raak uit een voorzet van Daniel Ziebig. Bochum heeft na drie speeldagen nog geen enkel punt.

Bekijk hier al onze video's