Makaay vindt PSV gelukkig, Afellay noemt Feyenoord bang

'De meest gelukkige heeft gewonnen', baalde Roy Makaay van de1-0 nederlaag van Feyenoord bij PSV voor de camera van Eredivisie Live. 'Het was zo'n wedstrijd waarin de eerste ploeg die een doelpunt maakt, ook zou winnen.'

Makaay vond PSV dus de meest gelukkige van de twee ploegen. 'Het was geen uitgespeelde goal. Het was gewoon een afvallende bal, die tussen twee man van ons in viel', wees hij naar de uithaal waarmee Ibrahim Afellay het duel in Eindhoven besliste.

En dat fortuin dat PSV wel had, ontbeerde Feyenoord, aldus Makaay. 'Dirk (Marcellis, red.) haalt een bal van mij van de lijn en Karim El Ahmadi aarzelt iets te lang bij een andere poging. Maar echt uitgespeelde kansen hebben wij niet gehad.'

'In de eerste helft werkte onze tactiek goed. We hebben er een gelijkwaardige wedstrijd van gemaakt. PSV was niet beter, misschien een kwartier in de tweede helft. Nu moeten we vrijdag tegen NAC proberen dit klotenjaar nog goed te beëindigen.'

Matchwinner Afellay vond de winst van PSV geen 'lucky'. 'Wij hebben dikverdiend gewonnen. We hebben voortdurend het initiatief genomen. Ik vond Feyenoord behoudend, afwachtend en bangig spelen.'