Malmö-verdediger verdacht van betrokkenheid bij supportersrellen

Reacties

Pontus Jansson wordt er in Zweden van verdacht dat hij een aandeel heeft gehad in meerdere supportersrellen van Mälmo FF. De verdediger van de Zweedse club zou gevoelige informatie hebben gedeeld met de harde kern van zijn club, waardoor verschillende situaties konden escaleren.

Malmö-verdediger verdacht van betrokkenheid bij supportersrellen
© Pro Shots

Bij een vooronderzoek waarin 14 hooligans worden verdacht van gewelddadige rellen, dook de naam van Jansson volgens Sportbladet op. De verdediger zou via een chatgroep waarin de harde kern van Malmö zich bevindt informatie hebben gedeeld, waardoor de groep zijn werk wat specifieker heeft kunnen doen.

Het zou gaan om een gepland supportersgevecht tussen de harde kern van Malmö en Djurgården op het Fridhemsplan, een plein in het centrum van Stockholm. Daar vochten de twee groepen met geweren, brandende vuurpijlen en er werden tafels en stoelen over en weer gegooid. De gevoelige, onbekende informatie die Jansson zou hebben gedeeld heeft aan de situatie bijgedragen, klinkt het.

Een tweede voorval vond plaats in november 2023, voorafgaand aan de finale van de play-offs om het kampioenschap van Zweden, die Malmö uiteindelijk won. Voorafgaand aan dat duel zou Jansson de harde kern hebben geïnformeerd waar de spelers van tegenstander Elfsborg sliepen. Toen Elfsborg hier achter kwam, moesten zij op het laatste moment een ander onderkomen zien te vinden.

Aankomend weekend speelt Malmö een Brommapojkarna, zonder Jansson. De voormalig speler van onder meer Torino, Brentford en Leeds United slaat het duel wegens het onderzoek over. Zelf ontkent hij in alle toonaarden bewust gevoelige informatie te hebben gedeeld die tot het ontstaan van de situaties heeft kunnen leiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.