'Man of the Match' Van Dijk sluit zich na historische start af voor buitenwereld

Reacties

Virgil van Dijk houdt zich niet bezig met de hoge verwachtingen rond Liverpool na de uitstekende start in de Premier League onder manager Arne Slot. The Reds boekten zaterdagmiddag de vierde uitzege op rij op bezoek bij Crystal Palace.

'Man of the Match' Van Dijk sluit zich na historische start af voor buitenwereld
© TNT Sports
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Van Dijk werd bij TNT Sports uitgeroepen tot Man of the Match. De captain van Liverpool ontving de prijs uit handen van landgenoot Cody Gakpo, die voor het eerst dit seizoen een basisplek kreeg van Slot in de Premier League.

'Het is altijd moeilijk om hier te spelen, kijk maar naar de resultaten van de afgelopen jaren. We maakten een geweldige goal en in de tweede helft hadden we het beter kunnen uitspelen. Maar dit is een heel goed resultaat voor ons na een intense periode richting de interlandbreak', aldus Van Dijk voor de camera van TNT Sports.

Gakpo overhandigde de bokaal aan Van Dijk en speelde zelf ook meer dan verdienstelijk op Selhurst Park. 'Dit was mijn eerste basisplek van dit Premier League-seizoen en dan wil je ook laten zien wat je kunt. We hebben een brede selectie met veel kwaliteiten en nu was het de beurt aan mij. Ik heb mijn best gedaan', zei Gakpo, die verantwoordelijk was voor de assist bij de winnende goal van Diogo Jota.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

Verwachtingen
Liverpool hield voor de vijfde keer in dit Premier League-seizoen de nul en heeft met twee tegengoals de minst gepasseerde defensie in de hoogste Engelse afdeling. 'Is dat zo?', antwoordt Van Dijk. 'Wij hadden Ali (Alisson Becker, red.) nog wel een aantal keer hard nodig vandaag. Maar we verdedigen met alles wat we in ons hebben en we zijn erg gelukkig met deze nieuwe clean sheet. We blijven hard werken, want we zijn nooit helemaal tevreden.'

Dat Liverpool in Britse media steeds meer wordt gezien als een serieuze titelkandidaat, met Manchester City en Arsenal, houdt Van Dijk niet bezig. 'Bij elke topclub heb je met bepaalde verwachtingen te maken bij de buitenwereld. Maar wij houden ons daar niet mee bezig. Wij blijven tot het laatste moment strijden. We zijn blij met de punten die we tot nu toe hebben, maar willen er nog veel meer. We weten hoe zwaar het programma na de interlandbreak wordt, maar we kijken daar naar uit', zei Van Dijk. Liverpool speelt na de interlandperiode in de Premier League tegen Chelsea, Arsenal, Brighton & Hove Albion en Aston Villa.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
7
6
0
1
13-2
+11
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17-8
+9
17
3
Arsenal
7
5
2
0
15-6
+9
17
4
Chelsea
6
4
1
1
15-7
+8
13
5
Aston Villa
6
4
1
1
12-9
+3
13
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.