'Manchester City neemt na twaalf jaar afscheid van sportief directeur'

Reacties

Manchester City neemt na dit seizoen afscheid van een van de belangrijkste architecten achter het succes van de club: Txiki Begiristain. De Spaanse sportief directeur stond de afgelopen twaalf jaar aan het roer van het sportieve beleid van de club, maar hij heeft aangekondigd de club te verlaten.

'Manchester City neemt na twaalf jaar afscheid van sportief directeur'
© Pro Shots

Dat meldt The Athletic Begiristain (60) wilde rond zijn 55ste al stoppen, maar voelde zich volgens het Engelse medium zó betrokken bij het City-project, dat hij er nog vijf jaar aan vastplakte. Nu is de koek op: Begiristain, oud-ploeggenoot van huidig City-manager Pep Guardiola bij Barcelona, stopt na dit seizoen. Manchester City schijnt al een opvolger te hebben, maar wie dat is, is nog niet bekend.

Begiristain kwam in 2012 naar Manchester City, kort na de overname van de club door de City Football Group. Hij werd aangesteld om de selectie en het sportieve beleid op te bouwen met een langetermijnvisie. Tijdens zijn periode won de club onder meer maar liefst zeven Premier League-titels, zes League Cups, drie Engelse Super Cups, twee FA Cups, het WK voor Clubs, de UEFA Super Cup en eenmaal de Champions League.

Begin vorig jaar schreven we dit PRO-verhaal over de samenwerking tussen Begiristain en Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.