Manchester City's Robinho alsnog verhuurd aan Santos

Santos is er alsnog in geslaagd om Robinho te huren van Manchester City. De 26-jarige Braziliaans international was ontevreden over het gebrek aan speeltijd bij The Citizens en speelt de komende zes maanden in zijn geboorteland.

Manchester City's Robinho alsnog verhuurd aan Santos

'Robinho is iemand die hoort te spelen en we wensen hem het beste in zijn huurperiode bij Santos', laat City-manager Roberto Mancini op de site van de club weten. Zondag zal de 72-voudig international zich melden bij zijn nieuwe club waar hij zijn carrière begon.

De deal zat er al een tijdje aan te komen, maar de clubs deden er lang over om overeenstemming te bereiken. Woensdag werkte Paulo Henrique nog tegen. Het talent van Santos zou betrokken worden in de deal, maar zag een vertrek naar Engeland niet zitten. Santos neemt voor het restant van het seizoen de salariskosten en premies over.

Robinho kwam in augustus 2008 naar Manchester City. De slordige veertig miljoen die aan Real Madrid betaald werd voor de dribbelaar was de eerste grote uitgave van de nieuwe clubeigenaar sjeik Mansour, de suikeroom van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen