Manchester United pas laat langs Reading

Manchester United leek zo'n dag te hebben waarin de bal er niet in wilde. De regerend landskampioen hervond zich echter net op tijd, om Reading in de slotfase alsnog af te schudden (0-2).

In de eerste helft gaf Reading prima partij. De thuisploeg wist het de koploper van de Premier League regelmatig lastig te maken. Edwin van der Sar moest meermaals optreden om een doelpunt te voorkomen. Maar ook Man United kreeg veel kansen die het onbenut liet.

Na rust was er 45 minuten sprake van eenrichtingsverkeer met een enkele uitval van Reading. Vooral Cristiano Ronaldo bracht kans op kans om zeep. Wayne Rooney hielp United over het dode punt heen. Hij werkte een voorzet van Carlos Tévez knap met de punt van zijn voet in het doel.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Cristiano Ronaldo alsnog zijn doelpunt. De Portugees, al goed voor zestien doelpunten, sloeg nu wel toe na een vlotte counter. Cristiano Ronaldo is topscorer van Engeland met zeventien treffers, Arsenals Emmanuel Adebayor heeft er vijftien gemaakt.

Manchester United behoudt de koppositie in de Premier League. Op basis van een beter doelsaldo (+35) blijven The Mancunians hun rivaal Arsenal (+29) voor. Beide clubs hebben vier punten voorsprong op Chelsea, dat eveneens won.