Manchester United sneuvelt in laatste minuut

Manchester United was slechts enkele minuten verwijderd van de kwartfinale van de Champions League. In de laatste minuut dompelde FC Porto de aanhang op Old Trafford alsnog in rouw (1-1).

FC Porto vocht op Old Trafford geen goed, maar wel een verbeten gevecht uit met Manchester United, dat tot diep in de tweede helft in de veronderstelling leefde als winnaar van het veld af te kunnen stappen.

De Engelse formatie, die de 2-1 nederlaag in Portugal moest wegwerken, was na een half uur op voorsprong gekomen. Paul Scholes kopte een voorzet van John O'Shea goed binnen. FC Porto voelde zich echter allerminst kansloos en was ook zeker niet minder dan de thuisploeg. Dat de Portugezen in de wedstrijd bleven, was ook te danken aan scheidsrechter Ivanov, die op slag van rust op advies van zijn assistent een doelpunt van Scholes afkeurde wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek uit de beelden.

Om de eigen defensie te ontlasten koos Manchester-coach Ferguson in de tweede helft voor meer aanvalskracht. De Schotse coach ruilde de verdedigend ingestelde middenvelder Djemba-Djemba in voor aanvaller Louis Saha. Hoewel de wissel de Portugese aanvalsdrang niet kon inperken, had de wissel wel een positieve uitwerking. FC Porto domineerde weliswaar, maar slaagde er niet de uitgespeelde kansen te creëren die het de eerste 45 minuten onbenut had gelaten.

Naarmate de wedstrijd vorderde moest Manchester United zich meer en meer beperken tot verdedigen. Met succes, zo leek. Totdat Benni McCarthy mocht aantreden voor een vrije trap. Manchester-keeper Tim Howard verwerkte de bal van de oud-Ajacied niet afdoende, waarna Costinha de rebound binnenschoot; 1-1. Is de uitschakeling een voorbode van het einde van Ferguson bij ManUtd? Reageer op het VI.nl Forum