Mancini boos want fans geven spelers klappen

Roberto Mancini heeft nog steeds de pest in. Zaterdagnacht vielen supporters van Internazionale zijn spelers aan na de landing op vliegveld Malpensa.

Mancini boos want fans geven spelers klappen

Na het met 2-1 gewonnen uitduel met Ascoli vonden sommige Interisti het nodig om nog verhaal te halen voor de uitschakeling in de Champions League, door toedoen van Villarreal. Op Malpensa schreeuwden zij tal van beledigingen en reageerden enkele aanhangers zeer agressief. Aanvoerder Javier Zanetti en middenvelder Cristiano Zanetti kregen klappen en schoppen en twee politie-agenten die de spelers probeerden te beschermen raakten lichtgewond.

'Ik wil er niet meer over praten', verklaarde coach Mancini maandag. 'Ik ben moe van dit soort dingen. Ik wil liever praten over voetbal. Is dit ook voetbal? Sommigen hebben het er naar gemaakt dat het zo is geworden. Maar ik praat liever over de wedstrijd van morgen.' Dinsdagmiddag speelt Inter tegen Udinese in de halve finale van de Coppa Italia.

'Voor de spelers is er zeker iets veranderd. Maar ik hoop dat ze deze episode achter zich kunnen laten en kunnen denken aan de wedstrijd van morgen. Voetbal is er om te vermaken. Ik ben een coach omdat ik van voetbal hou, ik vind het leuk om op het veld te staan en mijn spelers te zien scoren of trainen. Daar doe ik het voor en niet voor het geld, zoals een of andere idioot heeft gezegd. Het is hier allemaal moeilijker in Italië, maar ik zal mijn werk blijven doen omdat voetbal mijn grote passie is.'

Spelers van AC Milan betuigden hun steun, want zij besloten zondag om tien minuten later aan het thuisduel met Chievo te beginnen vanwege de schermutselingen op Malpensa. Komende vrijdag staan Inter en Milan tegenover elkaar.

'Alessandro Costacurta leidde de actie, waarmee we ons solidair wilden tonen met onze collega's van Inter. Chievo was het met ons eens', legde Milans vice-voorzitter Adriano Galliani uit.

Bekijk hier al onze video's