Manders hopt naar nieuwe job bij City Football Group en tekent in België

Reacties

Mattijs Manders wordt de nieuwe directeur van Lommel. De Nederlander komt over van het Franse ESTAC Troyes. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen.

Manders hopt naar nieuwe job bij City Football Group en tekent in België
© Pro Shots

Het nieuws, eerder vandaag gebracht door Het Belang van Limburg, wordt aan VI bevestigd. Daarmee heeft de beleidsmaker na een jaar alweer een nieuwe job binnen de City Football Group. In augustus 2023 werd Manders nog aangesteld in Frankrijk en trad hij officieel toe tot het conglomeraat van oliesjeik Sheikh Mansour.

Dat gebeurde vlak nadat hij als algemeen directeur van NAC Breda die club verkocht leek te hebben aan de CFG. Een consortium van lokale investeerders stak daar echter, met hulp van de achterban, een stokje voor. Manders vertrok vervolgens en kreeg een baan bij Troyes. Daar ging hij werken onder landgenoot Roelof de Vries, die als Chief Operating Officer eerder het overnameproces van NAC leidde namens de CFG.

In de Ligue 2 kwamen er niet veel sportieve hoogtepunten op het pad van Manders. De club kelderde door het betaalde voetbal heen en degradeerde onder het bewind van de bestuurder naar het amateurvoetbal. Doordat Bordeaux dankzij een faillissement wegviel uit het betaalde voetbal handhaafde Troyes alsnog. Toch kwamen supporters in opstand tegen het beleid van Manders.

Nu laat Manders Frankrijk alweer achter zich en vertrekt hij naar Lommel. In België gaat hij zijn geluk bij een nieuwe club beproeven. Het is na ADO Den Haag, NAC en Troyes alweer de vierde club binnen vijf jaar tijd waar hij de scepter gaat zwaaien. Ook was hij tussentijds kortstondig directeur van de Eredivisie CV, de belangenorganisatie van de eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.