ManU vol vertrouwen naar Liverpool

Zondag begint Manchester United met de uitwedstrijd tegen Liverpool aan zijn Maand van de Waarheid. De Mancunians lijken hersteld te zijn van hun moeizame competitiestart en hopen via zeges op Liverpool en Arsenal (volgend weekeinde) hun achterstand op de concurrentie goed te maken. 'Rond nieuwjaar zal duidelijk zijn welke rol we nog spelen in het Premiership', liet manager Sir Alex Ferguson al weten.

ManU vol vertrouwen naar Liverpool

United zal de uitwedstrijd tegen Liverpool met vertrouwen tegemoet treden. De reden is Ruud van Nistelrooy. Na een haperende seizoenstart groeit de Brabander steeds meer naar zijn topvorm van het vorige seizoen en werkt hij als vanouds aan een indrukwekkende doelpuntenreeks.

In zijn laatste twee wedstrijden voor United (tegen Newcastle United en FC Basel) scoorde Van the Man vijf keer. Zijn laatste elf optredens in de hoofdmacht van Ferguson waren goed voor liefst dertien doelpunten. Dat doet denken aan vorig seizoen, toen hij in december en januari een dubbele recordreeks neerzette.

Van Nistelrooy scoorde destijds in acht opeenvolgende competitieduels waarin hij aan spelen toekwam, vestigde daarmee een Premiership-mijlpaal én evenaarde bovendien een 46-jarig clubrecord. De teller van de voormalige PSV'er staat inmiddels op 52 goals in 68 officiële duels voor The Red Devils.

Manchester heeft de doorslaggevende vorm van Van Nistelrooy hard nodig, want de ploeg kampt nog altijd met een grote blessurelast. Ferguson kan tegen Liverpool niet beschikken over David Beckham, Nicky Butt, Rio Ferdinand en Roy Keane. Daartegenover staat de waarschijnlijke terugkeer van Gary Neville en Laurent Blanc.

Een zege op Liverpool zou voor United het einde aan een negatieve reeks betekenen. De Mancunians leden in competitieverband al vier nederlagen op rij tegen The Reds. De laatste zege van United op Anfield Road dateert van 11 september 1999 (2-3). De topper van zondag wordt de 162ste officiële ontmoeting tussen beide clubs.

Bekijk hier al onze video's