ManUnited en Roma maken dienst uit in Groep F

Manchester United en AS Roma bezetten na drie speeldagen de eerste twee plaatsen in Groep F van de Champions League. De Engelsen hebben nog steeds de maximale score, terwijl de Italianen afstand namen van Sporting Lissabon.

Dinamo Kiev-Manchester United 2-4Door te winnen in Kiev is Manchester United vrijwel zeker van de tweede ronde. De Engelsen kwamen op negen punten uit drie duels door een simpele zege tegen Dinamo.

Rio Ferdinand mocht vrij inkoppen na een vrije trap van Ryan Giggs, die ook aan de basis stond van de 3-1 van Cristiano Ronaldo. Tussendoor had Rooney met een intikker voor 0-2 gezorgd en had Diogo Rincon nog iets teruggedaan namens de thuisclub.

Ronaldo besliste het duel vanaf de strafschopstip. Het laatste wapenfeit in het doelpuntrijke duel kwam van Ismaël Bangoura, die scoorde met een schot dat net buiten bereik bleef van Edwin van der Sar. De Nederlandse doelman moest zich overigens tien minuten voor tijd laten vervangen.

AS Roma-Sporting Lissabon 2-1AS Roma boekte een heel belangrijke zege op Sporting Lissabon. Beide ploegen hadden voor aanvang van het duel drie punten. De Italianen namen in de eerste rechtstreekse confrontatie afstand van de Portugezen.

Roma-verdediger Juan opende na een kwartier de score met een kopbal na een hoekschop van David Pizarro, maar drie minuten later was het al gelijk. Liédson zorgde met een knappe kopbal voor 1-1.

Tegenslag voor de Romeinen was het uitvallen van sterspeler Francesco Totti, maar uitgerekend zijn vervanger was de maker van de winnende goal. Mirko Vucinic liet twee tegenstanders zijn hielen zien en passeerde doelman Tiago met een schot in de korte hoek: 2-1.