Maradona haalt na Palermo ook Ortega terug

Diego Maradona gaat bekijken hoe het staat met de vorm van Ariel Ortega. De 35-jarige spelmaker kreeg een oproep voor de oefeninterland van Argentinië tegen Ghana op 30 september.

Maradona haalt na Palermo ook Ortega terug

De uitnodiging van Ortega is opvallend want de veteraan kwam op 13 februari 2003 voor het laatst in actie voor de Albicelestes. Het duel met Ghana kan zijn 86ste interland worden. Ortega nam in het verleden deel aan drie WK's (1994, 1998 en 2002).

In Nederland staat de kleine dribbelaar bekend als de man die zich liet provoceren door Edwin van der Sar. In de bloedstollende kwartfinale van het WK 1998 velde Ortega de Oranje-doelman met een kopstoot en hij kon inrukken met een rode kaart. Nederland won het duel met 2-1 door een legendarische treffer van Dennis Bergkamp.

Het zou zomaar kunnen dat de Argentijnse aanval tegen Ghana in totaal liefst zeventig lentes telt. Dat is een feit als Maradona ervoor kiest Ortega te laten samenspelen met de eveneens 35-jarige Martín Palermo. De Argentijnse selectie bestaat voor het oefenduel overigens alleen uit spelers die uitkomen in de nationale competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen