Maradona laat crisisberaad met bond schieten

De Argentijnse bond had een crisisgesprek met Diego Maradona op het programma staan. De bondscoach is echter vanwege 'gezondheidsredenen' onderweg naar Europa.

Maradona laat crisisberaad met bond schieten

Bondsvoorzitter Julio Grondona wilde maandag met Maradona van gedachten wisselen over de teleurstellende WK-kwalificatiereeks. Maar tot een onderhoud kwam het niet. Officieel omdat Maradona in Europa zoals gepland behandeld wordt aan knie- en gewichtsproblemen. Hij zou van de gelegenheid gebruik maken om een aantal internationals de wacht aan te zeggen.

Met een grote schoonmaak wil Maradona het groeiende aantal criticasters de wind uit de zeilen nemen. De oud-international stapt niet zelf op en weet zich gesteund door Carlos Bilardo, die bij de bond verantwoordelijk is voor de Argentijnse nationale ploeg.

De voormalig bondscoach wil van geen ontslag van Pluisje weten. 'Alleen als Jezus Christis of de heilige Maria terugkeert, zal ik het accepteren', aldus Bilardo. 'Diego verdient het om bondscoach te zijn. Maar op dit moment moet hij laten zien dat hij een man is.'

Argentinië dreigt voor het eerst sinds 1970 het WK te missen. De resterende wedstrijden tegen Uruguay en Peru moeten soelaas bieden om alsnog directe kwalificatie af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen