Marchisio redt Juventus, Klose helpt Lazio aan de winst

Juventus heeft de ongeslagen status behouden. Een late treffer van Claudio Marchiso zorgde voor een 2-1 zege op Siena. Lazio had een eenvoudige middag bij Pescara: 0-3.

Siena - Juventus 1-2Juventus is na zeven wedstrijden nog altijd zonder nederlaag. De landskampioen, die ook het gehele vorige seizoen niet verloor, won met 1-2 bij Siena. Claudio Marchisio bezorgde zijn werkgever zes minuten voor tijd de zesde overwinning van het seizoen. Hij schoot van dichtbij hard in.

Dankzij de specialiteit van Andrea Pirlo nam Juve binnen een kwartier de leiding. De routinier schoot een vrije trap binnen. Voor rust verzuimde Juventus de voorsprong te vergroten. Siena-trainer Serse Cosmi werd wegens commentaar op de leiding nog voor de pauze naar de tribune gestuurd. Dat deerde zijn ploeg weinig, aangezien Emanuele Calaiò op aangeven van Mariano Angelo in de blessuretijd de gelijkmaker binnen kopte.

De treffer van Marchisio zorgde ervoor dat Juventus weer drie punten voorsprong heeft op Napoli. De Napolitanen ontvangen vanavond nog Udinese.

Pescara - Lazio 0-3Lazio had geen kind aan Pescara. De Romeinse formatie nam al in de eerste helft afstand van de gepromoveerde club. Hernanes opende de score, waarna Miroslav Klose de tweede en derde goal voor de huidige nummer drie op de ranglijst maakte. De Duitse spits tilde zijn competitietotaal daarmee alweer naar vijf.

Lazio geloofde het in het tweede bedrijf wel, terwijl Pescara onmachtig was. Lazio is nu derde, vier punten achter Juventus. Internazionale kan vanavond bij winst in de Milanese derby gelijk met de Romeinen komen.

Overige uitslagen:Fiorentina - Bologna 1-0Catania - Parma 2-0Torino - Cagliari 0-1 Foto: VI Images