Marokko maakt hardhandig einde aan olympische droom FC Utrecht-duo

Reacties

Marokko heeft in de kwartfinale van het olympisch voetbaltoernooi afgerekend met de Verenigde Staten. Dat houdt in dat de olympische droom van FC Utrecht-spelers Paxten Aaronson en Taylor Booth ten einde is en dat zij kunnen terugkeren naar Nederland.

Marokko maakt hardhandig einde aan olympische droom FC Utrecht-duo
© Pro Shots
Marokko O23
Marokko O23
4 - 0
Verenigde Staten O23
Verenigde Staten O23

FC Utrecht had de twee Amerikaanse spelers toestemming gegeven om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. In de kwartfinale tegen Marokko stond Aaronson in de basis, terwijl Booth na ruim een uur binnen de lijnen kwam. Ook voormalig AZ-speler Djordje Mihailovic stond erin. Bij Marokko verscheen Achraf Hakimi aan de aftrap, net als voormalig FC Emmen-speler Oussama El Azzouzi. Oud-speler van Roda JC Benjamin Bouchouari viel in.

Marokko kende in de kwartfinale echter weinig moeite met de Verenigde Staten. Binnen een halfuur zorgde Soufiane Rahimi vanaf de strafschopstip voor de openingstreffer. Met een uur op de klok tikte Ilias Akhomach van dichtbij de tweede treffer binnen. Na een lange solo schoof Hakimi zelf de 3-0 in de korte hoek en opnieuw vanuit een strafschop zorgde El Mehdi Maouboub voor een 4-0 eindstand.

Daardoor plaatste Marokko zich voor de halve finale, die het speelt tegen de winnaar van Japan tegen Spanje. Frankrijk tegen Argentinië en Egypte tegen Paraguay zijn de andere wedstrijden in de kwartfinale. Die worden eveneens op vrijdag afgewerkt.

Bekijk de samenvatting hier:

Vr 2 aug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.