Martens na 'leerzame' avond: 'Soms was het niveauverschil niet zo groot'

Reacties

De nederlaag van AZ bij Athletic Club in de Europa League donderdagavond zal niet tot paniek leiden in Alkmaar. De Noord-Hollanders boden in Noord-Spanje lang weerwerk, maar moest uiteindelijk buigen voor individuele klasse. Trainer Maarten Martens en routinier Bruno Martins Indi waren mild.

Martens na 'leerzame' avond: 'Soms was het niveauverschil niet zo groot'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
2 - 0
AZ
AZ

'We hebben goed verdedigd en geknokt. Zij waren dominant, maar we hebben die storm goed overleefd en gaven weinig grote kansen weg. We hadden bij momenten ook zelf kunnen toeslaan', aldus de Vlaamse oefenmeester van AZ op de clubkanalen. Het beviel hem wel dat zijn team lang op 0-0 bleef tegen een ploeg met spelers van Europees topniveau.

'Het resultaat stelt wel teleur, maar bij een paar fases heb ik gezien dat het niveauverschil niet eens zo heel groot is. En dan speel je tegen internationals van Spanje, die het EK hebben gewonnen. Daar moeten we elke dag hard voor werken. Dit is leerzaam', vervolgde Martens.

Martins Indi wees bij de NOS ook op de grote kwaliteiten van Athletic. 'Zij hebben voorin heel veel snelheid en kwaliteit. Wij hebben heel gedisciplineerd verdedigd, het had bij de 1-0 alleen wel beter gekund. Dan straffen zij dat resoluut af. Tegen zo'n goede ploeg is het aan de bal wel lastig, al ging ook dat een paar keer gewoon goed.'

Alles over AZ op VI PRO

Op VI PRO lees je alle achtergronden over de ontwikkelingen bij AZ, dat in de Europa League kopje onder ging bij Athletic Club.

Onze analyse van Athletic Club - AZ
Het AZ-rapport, vanuit Alkmaar samengesteld door Tim Reedijk.
De belangrijkste statistieken op een rijtje.
Het is nu al kassa voor AZ.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.