Matchwinner Weghorst glundert: 'Ze wilden me wisselen'

Reacties

Voor het eerst sinds 2014 won het Nederlands elftal woensdag een wedstrijd door een winnende goal in de 94ste minuut. Wout Weghorst was de gevierde man in Cardiff en blikt terug op een voor hem tumultueuze avond.

Matchwinner Weghorst glundert: 'Ze wilden me wisselen'
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 2
Nederland
Nederland

Weghorst kwam lang weinig in het spel voor en even dreigde een roemloos afscheid, toen hij met zijn hoofd hard in botsing kwam. De spits moest buiten de lijnen behandeld worden en dus maakte Memphis Depay zich al op voor een invalbeurt. 'Ik geloof dat ze me wilden wisselen. Dat zag ik in mijn ooghoek gebeuren, maar ik wilde gewoon door, het ging goed. Ik zag dat Matthijs de Ligt er ook uit was, dus we speelden met negen. Dus toen dacht ik: Ik moet als de bliksem erin. Uiteindelijk mocht ik gewoon blijven staan', zei Weghorst in gesprek met de NOS.

Wat volgde was een hectische slotfase. 'Dat waren wel slotminuten, ja. Op het eind dacht ik: We geven het nog weg. Maar we kwamen nog tot een aanval en konden de winnende nog maken. Het was een supervoorzet van Tyrell die goed doorkwam op links. Ik stapte er iets uit, want we wisten dat ze vaak de goal in liepen. Hij gaf hem perfect half hoog, dan kan je lekker erin vallen. Hij ging er mooi in', concludeerde Weghorst over zijn eigen belangrijke treffer.

Rafael van der Vaart was in zijn rol als analyticus in de NOS-studio lovend over de boomlange spits, die in Cardiff zijn derde doelpunt in dertien interlands maakte. 'Hij is een ander type dan wat we gewend zijn met Memphis. Maar hij maakt een ontwikkeling door, waar hij zelf ook niet van had durven dromen. Zelfs zijn ouders hadden niet gedacht dat dit had gekund. Zó'n drive, ongelooflijk. Dat heeft hij voor op veel collega's, ik ben fan van Wout.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.