Matthäus uit zorgen over viertal: 'Deze spelers missen het Bayern-gen'

Reacties

De defensieve staat van Bayern München baart Lothar Matthäus zorgen. Der Rekordmeister kreeg de laatste twee duels liefst zeven treffers om de oren. De recordinternational constateert dat er op papier niets aan de hand is, maar ziet in de praktijk wat anders.

Matthäus uit zorgen over viertal: 'Deze spelers missen het Bayern-gen'
© Pro Shots

Bayern herstelde zich op bezoek bij Union Berlin van de midweekse zeperd tegen Borussia Mönchengladbach, dat een historische bekeroverwinning boekte (5-0). 'Dat was een goede en belangrijke reactie', schrijft Matthäus in zijn column voor Sky Sports. Toch neemt de zege op de tegenstander van Feyenoord in de Conference League zijn zorgen niet weg.

Matthäus lepelt op dat Bayern met Lucas Hernández en Benjamin Pavard twee Franse wereldkampioenen in huis heeft en noemt Niklas Süle en Dayot Upamecano twee doorgewinterde nationale spelers. 'Maar ik heb het gevoel dat bij dit viertal het Bayern-gen nog niet permanent is geïntegreerd, zoals dat de afgelopen jaren bij Jérôme Boateng en David Alaba het geval was.'

Wil om te winnen
'Zij speelden compact en stabiel. De absolute wil om te winnen koppelden ze aan bijna foutloos spel', vervolgt Matthäus, die niet alle schuld bij de vier bovengenoemde spelers wil leggen. 'Het begint altijd wat dieper op het veld en ik had de indruk dat de meer aanvallende Bayern-spelers totaal niet hielpen bij het stoppen of verstoren van de Gladbach-aanvallen.'

Bayern München komt dinsdagavond alweer in actie in de Champions League. De Duitse topclub beschikt over een riante uitgangspositie in Groep E, waardoor trainer Julian Nagelsmann mogelijk een B-ploeg het veld instuurt tegen Benfica.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.