Mazzelgoal Silva helpt Groningen langs Willem II

FC Groningen was beter dan Willem II maar slaagde er maar niet in ruim afstand te nemen in Euroborg. Een gelukkig doelpunt van Bruno Silva bleek echter voldoende voor de 1-0 overwinning.

Mazzelgoal Silva helpt Groningen langs Willem II

Silva scoorde in de 53ste minmuut. Hij draaide vanaf links een vrije trap naar de verste hoek. Doelman Maikel Aerts aarzelde met ingrijpen omdat Goran Lovre poogde de bal te koppen, wat niet gebeurde. En dus stuiterde de bal ongehinderd in het Tilburgse doel.

Silva was een van de meest bedrijvige mensen op het moeilijk bespeelbare veld. Menig Gronings gevaar begon bij de onvermoeibare Uruguayaan. Dat hij scoorde en dat de thuisploeg op voorsprong kwam, was dan ook verdiend.

Toch hadden de Groningers ondanks het veldoverwicht geen makkelijke middag. Het scoren wilde niet vlotten. Marcus Berg raakte een keer de paal en mikte een keer in de handen van Aerts, terwijl Stef Nijland twee keer faalde oog in oog met de Brabantse goalie, die ook nog een knappe parade in huis had op een uithaal van Lovre.

Willem II mocht zo tot het eindsignaal hopen op een gelijkspel, zeker omdat Groningen in de slotfase veel balverlies leed. Frank Demouge en Rydell Poepon hadden enkele mogelijkheden, maar verzuimden daarvan te profiteren.

Groningen klimt naar de negende plaats met evenveel punten als nummer acht FC Utrecht en één punt minder dan de nummers vijf, zes en zeven, respectievelijk FC Twente, Roda JC en NAC Breda. Willem II blijft voorlaatste met evenveel punten als hekkensluiter Excelsior.

Bekijk hier al onze video's