Mbappé haalt uit naar eigen ploeg: 'We speelden als beginners'

Reacties

Paris Saint-Germain likte de wonden na de pijnlijke mislukte kampioenswedstrijd. Kylian Mbappé verschilde van mening met trainer Thomas Tuchel over de oorzaak.

Mbappé haalt uit naar eigen ploeg: 'We speelden als beginners'

Het verwachte feestje werd zondag ruw verstoord door Lille, dat regerend en beoogd kampioen PSG met de grootste nederlaag in achttien jaar flink te kijk zette (5-1). Mbappé wees nadrukkelijk naar het gebrek aan persoonlijkheid om het verlies te verklaren.

'We worden nog wel kampioen, maar we mogen niet verliezen zoals hier, we mogen geen drie, vier of vijf goals incasseren', zei de Franse spits na de 5-1 nederlaag in Lille tegen Canal+. 'We moeten met meer persoonlijkheid spelen. Het gaat niet om de woorden, voetbal wordt op het veld gespeeld. We speelden als beginners en we mogen niet zulke nederlagen lijden als we nu hebben gedaan.'

Trainer Tuchel wees de kritiek van Mbappé van de hand. 'We speelden niet als beginners, het is te makkelijk om dat te zeggen', aldus de coach tijdens de persconferentie na afloop. De Duitser wees naar de personele problemen als verklaring voor de nederlaag. 'We spelen nog zonder Neymar, Edinson Cavani, Ángel Di María. Ik mis al de nodige spelers en Marquinhos was ziek. En Thomas Meunier en onze aanvoerder Thiago Silva raakten ook nog geblesseerd. We trainen soms met twaalf man. We missen spelers, maar niemand heeft het erover als je wint.'

Met een voorsprong van zeventien punten en een wedstrijd minder gespeeld zal de titel van PSG absoluut niet in gevaar komen. Komende woensdag krijgt de koploper een nieuwe kans op het kampioenschap, als het een uitwedstrijd tegen FC Nantes afwerkt. Maar gezien het lijstje afwezigen zal dat niet meer zo makkelijk worden als vooraf beschouwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.