Mbappé kiest na jarenlange soap voor Real Madrid

Reacties

Het hoge woord is eruit: Kylian Mbappé verruilt Paris Saint-Germain voor Real Madrid. Daarmee komt een einde aan een van de langstlopende transfersoaps in het voetbal. De sterspeler heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

Mbappé kiest na jarenlange soap voor Real Madrid

De 25-jarige Mbappé legde al in 2017 een aanbieding van De Koninklijke naast zich neer. Destijds liet hij AS Monaco achter zich voor PSG, dat hem eerst voor een jaar huurde. Met name de afgelopen jaren werd Mbappé elke window weer gelinkt aan Real. Het meest concreet gebeurde dat in 2022, toen een overgang nabij leek, maar de wereldkampioen van 2018 uiteindelijk alsnog zijn contract met PSG verlengde tot medio 2024.

Daarbij kwamen beide partijen ook een optie overeen om de verbintenis met een jaar te verlengen. Afgelopen zomer maakte Mbappé duidelijk dat hij afziet van die mogelijkheid, waarna de Franse topclub hem tijdelijk uit de selectie zette.

Lang duurde de verbanning niet en mede door de doelpuntendrift van Mbappé pakte PSG de landstitel. De 75-voudig Frans international kroonde zich al zeven keer tot kampioen (een keer met AS Monaco en zes keer met PSG) en won vier keer de Franse beker (telkens met PSG). Succes in de Champions League bleef alleen telkens uit. Dit seizoen verspeelde Mbappé de laatste kans om als PSG-speler het miljardenbal op zijn naam te schrijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met het aantrekken van de Fransman komt voor Real-preses Florentino Pérez een droom uit. De bestuurder aasde al geruime tijd op de handtekening van Mbappé. Financieel gezien kan Real zich de komst van de aanvaller permitteren, omdat de aanvaller naar verluidt flink inlevert. Daarbij gaf De Koninklijke de laatste windows relatief weinig uit op de spelersmarkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.