Mbappé maakt dag na treffen met Oranje indruk in Frans oefenduel

Reacties

Kylian Mbappé (25) lijkt spoedig weer inzetbaar voor Frankrijk. De aanvaller bleef tegen het Nederlands elftal negentig minuten op de bank, maar speelde nog geen 24 uur later in het oefenduel met SC Paderborn wel mee. Daarin maakte hij twee doelpunten en gaf hij twee assists.

Mbappé maakt dag na treffen met Oranje indruk in Frans oefenduel
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Het is niet de eerste keer dat Frankrijk dit toernooi tegen Paderborn oefent met de spelers die tijdens de EK-wedstrijd niet of kort in actie zijn gekomen. Ook na de eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk (0-1 winst) kwamen er reserves in actie. Er werd zaterdag na de ontmoeting met Nederland ook twee keer een half uur gespeeld in gemengde teams met het O19-team van Paderborn.

Mbappé deed het gehele uur mee met een masker op en liet zich daarin behoorlijk gelden. Hij maakte ondanks zijn gebroken neus twee doelpunten en gaf ook nog eens twee assists. De Franse bondscoach Didier Deschamps liet na de remise tegen Nederland al doorschemeren dat als het een allesbeslissend duel was geweest, Mbappé vrijdag mogelijk al had kunnen spelen.

Met dit uur voetbal in de benen lijkt de Franse aanvoerder mogelijk dus ook snel te kunnen terugkeren in de basiself. Hoewel L’Équipe schrijft dat de speelminuten in deze oefenwedstrijd geen garanties bieden op een terugkeer, is het voor Mbappé uiteraard wel een goed teken dat hij meedeed. Kingsley Coman, invaller tegen Nederland, had normaliter ook minuten gemaakt, maar is niet okselfris uit het treffen met Oranje gekomen en bleef achter in het hotel.

Spelersprofiel

K. Mbappé


Geboortedatum:
20 december 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.