Mbappé mist Pogba: 'Bij hem hoefde je alleen maar te rennen'

Reacties

Kylian Mbappé legde donderdag uit wat het verschil is tussen het Frankrijk van nu en het Frankrijk van toen hij debuteerde.

Mbappé mist Pogba: 'Bij hem hoefde je alleen maar te rennen'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
ns
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Het huidige Frankrijk, dat vrijdagavond in de kwartfinale van het EK de tegenstander van Portugal is, wordt weinig diepgang verweten en daar heeft steraanvaller Mbappé wel een verklaring voor. 'Een spits moet zich altijd aanpassen aan alle situaties, aan zijn teamgenoten, aan hun eigenschappen. Veel mensen verwijzen naar het spel dat we speelden toen ik in de selectie kwam.'

'Maar we hadden verschillende spelers', aldus Mbappé op de persconferentie van de Franse nationale ploeg in Hamburg. 'Als middenvelder hadden we bijvoorbeeld Paul Pogba. Bij hem hoef je alleen maar je hoofd te laten zakken, te rennen, te roepen en je wist dat de bal bij je voeten terechtkomt.' Pogba werd in februari voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik.

'Met de medespelers die ik heb, kunnen we misschien minder diepgaand spelen, omdat het minder hun kenmerk is om je diep te sturen. Als er ruimtes zijn, zal ik erinlopen. Maar ik denk niet dat ik al mijn benen helemaal terug heb gevonden. Om honderd procent te zijn, heel explosief en heel snel, heb ik een goede fysieke voorbereiding nodig. Die zal ik met mijn club hebben komende zomer.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.