Mea culpa Neuer: 'Eerste Poolse goal was mijn fout'

Reacties

Duitsland verloor uitgerekend bij buurland Polen voor het eerst in zestien jaar weer eens een kwalificatiewedstrijd buitenshuis: 2-0. Keeper en aanvoerder Manuel Neuer was na afloop zelfkritisch.

Mea culpa Neuer: 'Eerste Poolse goal was mijn fout'

'Bij die eerste tegengoal kwam ik te laat, dat was gewoon mijn fout', doelde de Bayern München-keeper op de openingsgoal van Ajacied Arek Milik (foto). 'Al met al was deze nederlaag te vermijden. We hebben niet slecht gespeeld en ik denk dat als we hier op voorsprong waren gekomen, dat we die wedstrijd dan ook gewonnen hadden.' Dat alles gebeurde niet.

Duitsland verloor zo voor het eerst sinds 1998 (!) weer eens een uitwedstrijd in de kwalificatiecyclus richting een EK of WK. De laatste 33 uitwedstrijden in de verschillende kwalificatiereeksen gingen zelfs gewonnen. De laatste competitieve wedstrijd die de Duitsers verloren was de halve finale van het EK 2012 (2-1 tegen Italië). Saillant detail: dat duel werd, net als de wedstrijd van zaterdag, óók in Warschau gespeeld.

Indrukwekkende cijfers, waar nu dus een streep onder kan. 'Natuurlijk zijn we teleurgesteld', sipte bondscoach Joachim Löw. 'Maar ons valt enkel te verwijten dat we te gemakzuchtig met onze kansen zijn omgesprongen. Polen maakt uit de eerste doelpoging vervolgens 1-0. Nu moet de blik op dinsdag, dan moeten we ons tegen Ierland herstellen', besloot de Bundestrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.