Meevaller voor Koeman: Oranje met ongewijzigde basiself tegen Turkije

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman kiest voor de kwartfinale tegen Turkije voor dezelfde basisopstelling als in de achtste finale tegen Roemenië. Steven Bergwijn blijkt toch fit genoeg om aan de aftrap te beginnen.

Meevaller voor Koeman: Oranje met ongewijzigde basiself tegen Turkije
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

Bergwijn kwam niet ongeschonden uit de ontmoeting met Roemenië, maar blijkt toch fit genoeg om in het Olympiastadion aan de wedstrijd tegen Turkije te kunnen beginnen. Koeman kiest zo voor dezelfde startende voorhoede als dinsdag in München: Bergwijn, Memphis Depay en Cody Gakpo.

Tegen Roemenië vervulde Bergwijn de rol van rechtsbuiten, maar zocht hij ook vaak het middenveld op, waardoor rechtsback Denzel Dumfries veelvuldig de aanval kon kiezen. Na de eerste helft werd Bergwijn vanwege een kniekwetsuur vervangen door Donyell Malen, die twee keer scoorde als invaller.

Het middenveld wordt opnieuw gevormd door Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders en Xavi Simons. Achterin hebben Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké een basisplek, net als keeper Bart Verbruggen.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Bergwijn, Memphis, Gakpo

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.