Mega-analyse van obsessieve Bielsa blijkt voor niets te zijn geweest

Reacties

Marcelo Bielsa wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Athletic Bilbao. De presidentskandidaat die El Loco wilde aanstellen, Iñaki Arechabaleta, heeft de verkiezingen bij de Baskische club niet gewonnen. Een terugkeer van Ernesto Valverde op de bank bij Athletic is nu een kwestie van tijd.

Mega-analyse van obsessieve Bielsa blijkt voor niets te zijn geweest
© Pro Shots

Jon Uriarte werd vrijdagavond door de clubleden gekozen als de nieuwe voorzitter. In zijn verkiezingscampagne beloofde hij Valverde aan te stellen als de nieuwe hoofdtrainer. De voormalig coach van Barcelona was al twee keer eerder de hoofdtrainer bij Athletic en zat reeds bij 306 wedstrijden van de club als eindverantwoordelijke op de bank. Dat is een clubrecord.

Bielsa blijft voorlopig dus werkloos. De Argentijn zit zonder club sinds zijn vertrek bij Leeds United en voelde wel wat voor een terugkeer naar Athletic, waar hij tussen 2011 en 2013 ook al werkzaam was. Bielsa had zich al maximaal voorbereid op de klus en gaf via YouTube een presentatie over wat hij met Athletic van plan was. Daarvoor had hij niet minder dan negentig wedstrijden (!) van de Basken teruggekeken. De mega-analyse blijkt nu echter voor niets te zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.