Memphis mag strafschoppen blijven nemen van Koeman

Reacties

Wat Ronald Koeman betreft, mag Memphis Depay de strafschoppen bij Oranje blijven nemen. De misser van vrijdag zorgde er niet voor dat de bondscoach reden ziet in te grijpen.

Memphis mag strafschoppen blijven nemen van Koeman
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Memphis kreeg vrijdag in blessuretijd van de afstraffing van Oranje op bezoek bij Frankrijk de kans op een eretreffer. Vanaf elf meter faalde hij en ook de rebound werd een prooi voor doelman Mike Maignan, waardoor Oranje uiteindelijk het EK-kwalificatieduel met 4-0 verloor.

Het was voor Memphis al de vierde keer dat hij een strafschop miste in Oranje, een negatief record. Toch zorgt dat allemaal niet voor maatregelen, wat Koeman betreft. Dat vertelde hij zondag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van maandag met Gibraltar. 'We benoemen altijd de eerste, tweede en de derde nemer. Uiteindelijk ligt de beslissing bij de aanvoerder. Het is duidelijk dat Memphis wat mij betreft de penalty nog kan nemen. Hij mag van mij nog nummer één zijn.'

Maandag krijgt Memphis in De Kuip de kans om zijn doelpuntentotaal in Oranje te vergroten. Door zijn misser van vrijdag staat de aanvaller van Atlético Madrid nog altijd op 43 goals, daar had hij 87 interlands voor nodig. Alleen Robin van Persie scoorde vaker in Oranje, hij kwam in 102 interlands tot precies vijftig goals.

Meer over de persconferentie:

Nederland
Nederland
3 - 0
Gibraltar
Gibraltar
EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.