Memphis: 'Oostenrijk was agressief, waarom waren wij niet zo agressief?'

Reacties

Er moet grondig geanalyseerd worden waarom het Nederlands elftal Oostenrijk maar niet onder druk kon zetten. Dat zegt Memphis Depay na de pijnlijke nederlaag in de laatste groepswedstrijd. Ook bij Bart Verbruggen en Wout Weghorst heerst teleurstelling.

Memphis: 'Oostenrijk was agressief, waarom waren wij niet zo agressief?'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Voor Memphis was het ook een raadsel waarom Oranje zo lastig grip kreeg op de Oostenrijkers. 'Het gaat om een bepaalde manier van op het veld staan, zonder bal, dat drukzetten moet gewoon beter. Oostenrijk was agressief, waarom zijn wij niet zo agressief? Soms stonden we niet goed, waardoor je ook niet in het duel kunt komen. Dan lijkt het passief en dat willen we niet. We hebben een team dat naar voren druk wil zetten. Zoals Oostenrijk dat wil en deed. We hebben wel de kwaliteiten, dus dit is onnodig', zei de spits.

De aanvaller was positiever over zijn eigen spel. Het doelpunt, de 2-2 in de 75ste minuut, gaf hem vertrouwen op weg naar de knock-outfase. 'Ik vond mezelf er lekker in zitten. Ik won mijn duels. Wel vond ik dat ik meer de bal kon krijgen. Dus dat is jammer', aldus Memphis.

Weghorst gaf eveneens aan dat hij ondanks de teleurstelling over de eerste helft aanknopingspunten zag met het oog op de achtste finale. 'Na de 2-2 kwamen we beter in de wedstrijd en hadden we iets meer controle. Toen was het gevoel ook best goed. Je wilt winnen om eerste te worden, dan ga je door voor de 3-2. Maar dan moet je het veld wel compact houden. Dan gaat het weer mis in de counter. Dat zijn dingen die niet goed zijn en die we moeten verbeteren', zei de targetman die in de 72ste minuut mocht invallen.

Verbruggen was de man die drie keer moest vissen. Meermaals probeerde hij de ploeg bij te sturen, hoe lastig dat ook was. Verbruggen: 'Je probeert het team van achteruit te helpen. Het gaat snel en het is hartstikke luid in het stadion. Ik denk dat het meerdere oorzaken had vandaag. Wat die precies zijn, dat weet ik nog niet. Dat kan ik pas zeggen zodra we de wedstrijd echt geanalyseerd hebben.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024

Alles over Nederland - Oostenrijk

Het Nederlands elftal eindigt door een nederlaag tegen Oostenrijk als derde in Groep D van het EK. VI PRO belicht ook dit duel van Oranje vanuit elke invalshoek.

Sam Planting analyseert wat er misging op het middenveld van Oranje.
We schetsen de scenario's voor Oranje.
Het regent slechte cijfers voor de spelers van Oranje.
Nico Dijkshoorn wijdt zijn column aan Ronald Koeman.
Bart Frouws dook in de belangrijkste statistieken van Nederland-Oostenrijk.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.