Messi luistert MLS-record Inter Miami op met hattrick in elf minuten

Lionel Messi heeft zijn tweede hattrick in een week tijd gemaakt. De Argentijnse superster hielp Inter Miami in de nacht van zaterdag op zondag met drie goals in elf minuten aan een klinkende overwinning op New England Revolution. De club uit Florida kreeg na afloop het Supporters' Shield uitgereikt voor een historisch seizoen, maar moet dat nog bekronen in de play-offs.

Inter Miami
Inter Miami
6 - 2
New England Revolution

Messi was woensdagnacht ook al op dreef voor Argentinië, dat mede dankzij drie goals en twee assists van de 37-jarige linkspoot met 6-0 won van Bolivia in de WK-kwalificatiereeks. Vier dagen later onderstreepte de achtvoudig Gouden Bal-winnaar nog maar eens weer helemaal terug te zijn na zijn blessure, die hem twee maanden aan de kant hield. Als invaller verzorgde hij met een hattrick in het laatste kwartier de kers op de taart in het MLS-duel van Inter Miami met New Engeland Revolution.

Na een vroege 0-2 achterstand had Luis Suárez met twee goals vlak voor rust al in de eerste helft orde op zaken gesteld, voordat Messi de sterrenploeg uit Miami in de tweede helft naar de overwinning leidde. Vlak na zijn entree zorgde Benjamin Cremaschi op aangeven van Jordi Alba voor de voorsprong, daarna was het Messi die de zege met zijn hattrick veiligstelde. Daarbij was zijn eerste goal, een schot van buiten de zestien, de mooiste. Net als Suárez heeft hij dit seizoen nu twintig keer gescoord in de MLS.

Inter Miami vestigde door de klinkende overwinning een record in de Amerikaanse competitie. Nooit eerder pakte een club zoveel punten in de MLS (74). Het oude record stond op naam van New Engeland Revolution, de tegenstander van vannacht (73 punten in 2021). De club van mede-eigenaar David Beckham ontving daarvoor een trofee, maar de echte prijs moet in de play-offs worden bemachtigd. Daarin heeft Inter Miami, dat komende zomer zal meedoen aan het WK voor clubs, het thuisvoordeel.