Messi op rand van recordaantal goals dit kalenderjaar

Lionel Messi kan in de nacht van dinsdag op woensdag een persoonlijk record evenaren wanneer Argentinië het in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks opneemt tegen Peru.

Messi op rand van recordaantal goals dit kalenderjaar

De Argentijnse vedette staat na zijn treffer tegen Paraguay van afgelopen vrijdag (3-1 zege) op 59 doelpunten in 2012 voor club en land. Dat is er nog maar één minder dan zijn recordproductie uit het kalenderjaar 2010, toen hij namens Barcelona en Argentinië zestig goals maakte in 63 officiële wedstrijden.

Messi verdeelde zijn 59 doelpunten van dit kalenderjaar als volgt: vijftig bij Barcelona (in 39 officiële duels) en negen bij de Argentijnse nationale ploeg (in vijf interlands). Ook in 2011 maakte Messi 59 doelpunten, maar daar had de aanvaller toen in totaal zeventig wedstrijden voor nodig.

De kans is groot dat Messi in de uitwedstrijd tegen Peru opnieuw doel treft. In het shirt van La Albiceleste bouwt hij aan een fraaie reeks. Messi scoorde in zijn laatste zes interlands telkens minimaal één keer en was in totaal goed voor tien goals in die serie.

Messi is de eerste Argentijnse international die erin slaagt zes keer op rij te scoren voor Argentinië sinds Hernán Crespo. Die flikte dat kunstje in de periode 2000-2001. Messi voerde zijn aantal interlandgoals tegen Paraguay op naar 28 in 72 duels. Alleen Gabriel Batistuta (56), Crespo (35) en Diego Maradona (34) scoorden vaker voor Argentinië. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's