Mexico eert Guardado met bijzondere afscheidsinterland

Reacties

De vriendschappelijke wedstrijd die Andrés Guardado met Mexico tegen de Verenigde Staten gaat spelen, wordt zonder twijfel een van de meest bijzondere uit zijn rijke carrière. De voormalige PSV'er (38) speelt in zijn thuisstad zijn 180ste en laatste interland.

Mexico eert Guardado met bijzondere afscheidsinterland
© Pro Shots
Mexico
Mexico
Wo 16 okt.
04:30
Verenigde Staten
Verenigde Staten

De Mexicaanse bond wil de ervaren middenvelder rond de wedstrijd gaan eren. Guardado heeft in zijn eigen land bij Club León nog een contract tot medio 2025, maar kondigde vorig jaar zijn afscheid als international al aan. Het was tijd om plaats te maken voor de nieuwe generatie, vond de geliefde recordinternational.

In zijn Guadalajara zal Guardado in de nacht van dinsdag op woensdag nog één keer Mexico vertegenwoordigen. 'Ik voel niet langer de druk die hoort bij het international zijn. Nu geniet ik gewoon echt van het moment, van het samenzijn van mijn ploeggenoten en de staf. Ik ben zo dankbaar dat ik de kans krijg om nog één keer optimaal te genieten bij de nationale ploeg', zegt Guardado op de FIFA-site. Hij werd speciaal voor zijn afscheid aan de selectie toegevoegd.

Guardado liet het Europese clubvoetbal in januari 2024 achter zich, toen hij vertrok bij Real Betis. De club uit Sevilla had hem in juli 2017 overgenomen van PSV. Guardado speelde in totaal drie seizoenen in Eindhoven en werd twee keer kampioen met PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.