Mijnans: 'Nu Vangelis weg is, moeten er andere jongens opstaan'

Reacties

AZ-middenvelder Sven Mijnans weet dat het vertrek van topscorer Vangelis Pavlidis zich zal doen voelen in Alkmaar. Mijnans erkent dat de erfenis van de trefzekere Griek niet alleen rust op de schouders van diens opvolger Troy Parrott, maar ook op die van andere AZ'ers. Waaronder Mijnans zelf.

Mijnans: 'Nu Vangelis weg is, moeten er andere jongens opstaan'
© Pro Shots

Dat vertelt de ex-Spartaan tegen Voetbal International. 'Nu Vangelis weg is, moeten andere jongens opstaan. Onder wie ik. Troy moet zijn goals gaan maken, de buitenspelers moeten hun goals gaan maken. Jordy Clasie mag er een paar inschieten. Iederéén moet nu zijn goaltjes gaan meepikken. In mijn eerste half jaar bij AZ heb ik vanaf de nummer 10-positie aardig wat goals gemaakt en kansen gecreëerd', aldus Mijnans. Hij kijkt tevens uit naar de samenwerking met Parrott.

Hun wisselwerking verloopt de eerste weken hoopgevend. 'Troy is een technische en heel intelligente speler', vervolgt Mijnans. 'We spelen nog niet lang samen, maar qua positiewisselingen loopt het al aardig. Het mooie is: hij heeft diepgang, maar kan ook in de bal komen. Hij is balvast en heeft een goede kaats. We hebben het vaak over hoe we elkaar kunnen aanvullen. Als ik diep ga, zakt hij terug en andersom precies hetzelfde. Ik denk dat we een goed ritme kunnen gaan vinden.'

De hele reportage over AZ lees je op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Mijnans
Meer over S. Mijnans
Meer T. Parrott
Meer over T. Parrott
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.