Mikautadze laat Monaco links liggen en tekent bij club uit geboortestad

Reacties

Georges Mikautadze vervolgt zijn loopbaan op bekende grond. De 23-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Olympique Lyon, dat AS Monaco daarmee aftroeft. 

Mikautadze laat Monaco links liggen en tekent bij club uit geboortestad

Mikautadze was al in hoofdlijnen akkoord met de Monegasken, maar het aanbod van Lyon heeft de Georgiër van gedachten doen veranderen. Naar verluidt betalen Les Gones 18,5 miljoen euro exclusief bonussen aan FC Metz. Ajax heeft een doorverkooppercentage van vijftien procent over de winst, waardoor de Amsterdammers nog een extraatje krijgen.

Ajax nam Mikautadze vorige zomer over van Metz, maar de spits kwam in de Johan Cruijff Arena niet uit de verf en keerde halverwege het seizoen terug naar de Ligue 1. Ondanks de degradatie van Metz kwam Mikautadze in twintig duels tot dertien doelpunten en vier assists. Op het EK kroonde de aanvaller zich vervolgens tot gedeeld topscorer. Dat heeft hem een transfer naar Lyon opgeleverd.

Dat is een bijzondere overstap, want als kind van Georgische ouders zag Mikautadze het levenslicht in Lyon. De aanvaller speelde ook in de jeugdopleiding van de club, maar beleefde zijn doorbraak in het shirt van Metz. De degradant heeft een klein doorverkooppercentage afgedwongen. 

Spelersprofiel

G. Mikautadze


Geboortedatum:
31 oktober 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Lyon
Nationaliteit
Georgië
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Olympique Lyon
Nationaal team:
Georgië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.