Mikautadze maakt eerste EK-doelpunt van Georgië ooit

Reacties

Georgië heeft dinsdag voor een primeur gezorgd. Georges Mikautadze schreef geschiedenis door tegen Turkije het eerst Georgische doelpunt op een EK te maken. Daarmee zette de oud-aanvaller van Ajax de debutant voor rust naast de Turken. 

Mikautadze maakt eerste EK-doelpunt van Georgië ooit
© Pro Shots
Turkije
Turkije
3 - 1
Georgië
Georgië

Georgië debuteert in Duitsland op een eindtoernooi. Dat doet het land met Mikautadze (ex-Ajax) in de basis. De 23-jarige aanvaller betaalde het vertrouwen van bondscoach Willy Sagnol terug met een doelpunt. In de 32ste minuut verraste hij Mert Günok met een snel schot in de korte hoek. De Turkse doelman kon de inzet niet meer keren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mikautadze stond afgelopen seizoen onder contract bij Ajax, maar kon in Amsterdam geen potten breken. De Georgiër keerde in de winterstop op huurbasis terug naar FC Metz en vond daar zijn neusje voor de goal terug. Metz degradeerde uit de Ligue 1, maar lichtte de koopoptie van dertien miljoen euro op Mikautadze. Ajax bedong een doorverkooppercentage. 

Verschroeiende uithaal Müldür
Het doelpunt van Mikautadze betekende overigens de gelijkmaker, want dankzij een heerlijke uithaal van Mert Müldür kwam Turkije aanvankelijk nog op voorsprong in Dortmund. De rechtsback haalde verschroeiend uit en bracht het Signal Iduna Park, waar veel Turkse supporters aanwezig zijn, in extase.

Op VI PRO lees je een achtergrondverhaal over Georgië. Wat betekent de eerste EK-deelname voor het land in de Zuidelijke Kaukasus?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.