Milan en Inter dreigen met verlaten van heilige San Siro-grond

Reacties

In een gezamenlijk statement hebben AC Milan en Internazionale de druk opgevoerd om meer duidelijkheid te krijgen over de stadionplannen. Het is al langer bekend dat er grote werkzaamheden plaats gaan vinden rond het stadion van beide clubs, maar er zit weinig haast achter vanuit de politiek. Voor de bespelers van Stadio Giuseppe Meazza is de maat vol: er wordt zelfs gedreigd met het verlaten van San Siro, de wijk waarin het stadion staat.

Milan en Inter dreigen met verlaten van heilige San Siro-grond
© Pro Shots

Sinds 1926 wordt er gevoetbald in het district San Siro, maar het stadion van Milan en Inter is toe aan vernieuwing. De politiek in Milaan is echter verdeeld: moet er een compleet nieuw stadion komen op dezelfde plek, wordt Stadio Giuseppe Meazza gerenoveerd of wordt er een tweede stadion in de buurt van de huidige thuishaven gebouwd?

Inter en Milan hebben weinig zin om te wachten op beantwoording van die vragen, zij willen in het seizoen 2027/28 kunnen profiteren van de verwachte hogere inkomsten van een nieuw stadion. Eind vorig jaar werd er zelfs al gekozen voor een ontwerp: La Cattedrale. In een statement gestuurd aan persbureau ANSA laten de topclubs weten dat ze het proces graag versneld zien worden en dat het bouwen van een nieuw stadion de absolute prioriteit heeft. 'We staan open voor andere opties als de juiste condities niet behaald worden', is de dreigende taal in het statement.

Deze zin in het statement is slim getimed van Milan en Inter, onlangs werd immers bekend dat Sesto San Giovanni, een voorstad van Milaan, bereid is om snel te beginnen aan de bouw van een nieuw stadion. De plannen zouden zelfs al klaarliggen, wachtend op de handtekeningen van beide clubs. In dat geval verlaten Milan en Inter de heilige grond van San Siro, waar vele malen historie werd geschreven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.