Milan, Fiorentina en Inter winnen alle drie

De achtervolgers van Juventus maakten geen fout. Milan won ruim, Inter was beter dan Lazio en Fiorentina moest knokken tegen Ascoli.

Udinese-AC Milan 0-4
Milan haalde flink uit in Friuli. Andrei Sjevtsjenko opende de score in de 42ste minuut. Hij profiteerde van een blunder van doelman Morgan De Sanctis, die pech had met een polletje. Na rust was het Alberto Gilardino die in de 61ste minuut met een uithaal vanaf zestien meter de voorsprong uitbouwde tot twee goals, waarna Sjevtsjenko en Clarence Seedorf binnen tien minuten voor de 3-0 en 4-0 zorgden. Sheva deed dat met een schuivertje op aangeven van Gilardino en Seedorf met een run na een tikkie breed van Gilardino. Jaap Stam ontbrak, terwijl Johann Vogel in de basis mocht starten.

Internazionale-Lazio 3-1
Inter was op alle fronten beter dan Lazio en won dan ook dik verdiend van de bezoekers. Luis Figo zette de Nerazzurri na 36 minuten op een 1-0 voorsprong, nadat een voorzet van Alvaro Recoba via tegenstander Luciano Zauri voor zijn rechter was beland en hij met zijn linker doel trof. Direct na rust tekende Recoba met een kopbal zelf voor de 2-0 nadat een kopbal van Massimo Oddo voor zijn voeten terechtkwam. En nadat Goran Pandev de 2-1 had gemaakt, was het opnieuw Recoba die scoorde, ditmaal werd hij weggestuurd door Juan Veron.

Fiorentina-Ascoli 3-1
Fiorentina deed goede zaken in de strijd om de vierde plaats. Viola moest wel eerst een 1-0 achterstand wegwerken na een rake kopbal van Maurizio Domizzi. Maar na rust pakte Fiorentina de drie punten. Eerst knalde Christian Brocchi van buiten de zestien de 1-1 raak, met een van richting veranderd schot. Vervolgens hielp Gianluca Comotto onbedoeld een handje door zijn tweede gele kaart te incasseren vanwege teveel gemopper op de scheidsrechter. In de laatste tien minuten maakten Luca Toni en Giampaolo Pazzini het verschil. Invaller Toni kopte na 83 minuten zijn 24ste goal van deze competitie binnen, Pazzini kopte één minuut voor tijd zijn vijfde doelpunt op het scorebord.